Sterrenplan en (Wedstrijd) jeugdzwemmen

Met Sterrenplan zijn kinderen op een laagdrempelige. speelse en leuke manier bezig in het water. Sterrenplan sluit aan op het Nationaal Zwem-ABC, de zwemvaardigheid en conditie wordt verbeterd waarbij het plezier van het kind centraal staat. Sterrenplan is een mooie opstap naar het wedstrijdzwemmen.

Sterrenplan bestaat uit diverse modules. Elke module kent zijn eigen oefenstof en aandachtspunten. Ieder zwemjaar biedt ZV Hoogland +/- vier modules uit het Sterrenplan programma aan. Voor elke module zijn er stickers en een certificaat te behalen.

Heb jij je zwemdiploma gehaald en wil je blijven zwemmen? Ben jij een echte waterrat, maar weet je nog niet zo goed welke zwemsport het beste bij je past? Dan is het Sterrenplan echt iets voor jou. 

Met het Sterrenplan kan je bij ZV Hoogland kennismaken met voornamelijk wedstrijdzwemmen maar ook met waterpolo. Je leert samen met je vriendjes en vriendinnetjes sporten, het zwemmen lang vol te houden, trucjes in het water en nog veel meer. Tijdens het beoefenen van een module ontvang je een sticker voor op de poster, en wanneer je alle vaardigheden van een module hebt afgerond ontvang je een certificaat! Sterrenplan is bedoeld voor kinderen van 5-12 jaar. 

Vanuit Sterrenplan kan je doorstromen naar onze wedstrijdafdeling of recreatieve afdeling. Wil je graag deelnemen aan het Sterrenplan ? Informeer dan bij de afdelingscoördinator René Oosterhof: sterrenplan@zvhoogland.nl

Trainingstijden Sterrenplan

Dag Trainingstijd Locatie
Maandag
18.00u - 18.45u
Hoogland
Dinsdag
18.00u - 19.00u
Hoogland
Vrijdag
18.00u - 18.45u
Hoogland

(Wedstrijd) Jeugdzwemmen

Bij de jeugd wedstrijdzwemmen kunnen kinderen vanaf 9 t/m 15 jaar leren en zich verbeteren in het zwemmen. We leren je de basis van alle vier de zwemslagen (rug, school, vlinder en borstcrawl), het duiken, starten en alle verschillende keerpunten. Met het leren van de zwemtechnieken kun je gaan deelnemen aan wedstrijden om je zelf te gaan verbeteren. Waarbij ons belangrijkste doel is plezier in het zwemmen te hebben en te houden, niets voor niets is onze verenigingsmotto “met een glimlach naar het startblok”.

Naar mate je beter wordt zal er meer aandacht op het perfectioneren van je zwemslagen en zal de trainingsintensiteit toenemen. Met als doel dat je op het niveau komt dat je kunt doorstromen naar de hogere groep wedstrijdzwemmen.

Je kunt doorstromen vanaf Sterrenplan, maar ook als je nog geen ervaring hebt met zwemmen ben je bij deze groep welkom. Neem gerust contact met de Jeugdcoördinator Karlo Kok via jeugd@zvhoogland.nl.

Trainingstijden (Wedstrijd) Jeugdzwemmen

Dag Trainingstijd Locatie
Maandag
18.45u - 19.45u
Hoogland
Woensdag
18.00u - 19.00u
Hoogland
Vrijdag
18.45u - 19.45u
Hoogland