Trimzwemmen

Het recreatieve aanbod voor (jong-)volwassenen, 16 jaar en ouder, bestaat bij ZV Hoogland uit trimzwemmen. Met trimzwemmen wordt op een ontspannen en speelse manier gewerkt aan de zwemconditie en techniek. Dit binnen de grenzen en mogelijkheden van de zwemmer.

Gezelligheid, ontspanning en sociale verbondenheid is wat deze groep kenmerkt, maar ook de eigen zwemgrenzen verleggen. 

Kerndoel voor de trimzwemmers is het op een plezierige en ontspannen manier werken aan de conditie en techniek.
Iedere drie weken staat één slag centraal, hier wordt dan echt gewerkt aan de techniek. Daarnaast hebben we iedere week een ander conditieblokje, de ene week is het duurwerk, dan interval en de laatste week van het blok is er aandacht voor keerpunten en starts. De afsluiting van de training blijft natuurlijk de gekke vijf (maandag) of tien (vrijdag) minuten.

De trainingen worden verzorgd door enthousiaste en betrokken trainers met voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Door trimzwemmers worden in principe geen wedstrijden gezwommen. Mocht je daar op een later moment toch interesse in hebben dan is doorstromen naar 1 van de andere afdelingen altijd mogelijk.

Voor trimzwemmen wordt verwacht dat je op minimaal A-niveau kan zwemmen en in staat bent om, met voldoende rust, een uur kan zwemmen. Twijfel je hierover, of wil je een proefles volgen, neem dan contact op!

Trainingstijden Trimzwemmen

Dag Trainingstijd Locatie
Maandag
19.45u - 20.45u
Hoogland
Woensdag
20.00u - 21.00u
Amerena
Vrijdag
19.45u - 20.45u
Hoogland