Technische Commissie

De technische commissie (TC) verzorgt over het gehele zwemseizoen de trainingsschema’s en de jaarplanning. Op basis van de jaarplanning worden de soorten trainingen afgewisseld, afhankelijk van de wedstrijden die de periode worden gezwommen.

De technieken die in de schema’s staan worden uit een grote data base gehaald, waarbij er afwisselend specifieke aandachtspunten zijn voor verschillende techniek vormen. Tevens worden er in de schema’s verschillende opbouw van energie systemen verwerkt om naar verschillende piekmomenten in het jaar te komen, waardoor de zwemmers hun optimale tijden kunnen zwemmen. Deze piekmomenten zijn bijvoorbeeld regiokampioenschappen, Nederlandse kampioenschappen of vereniging competitie.

De TC bestaat uit 4 leden

  • Erik Smink

  • Dick Kampman

  • Stephan Putman

  • Yuri van Omme

Alle 4 de leden hebben ruime ervaring in het beoefenen van de zwemsport en geven al geruime tijd zwemtrainingen. Toch zijn we zeer leergierig en houden we de technieken en veranderingen in de gaten .

Tevens is de feedback van de trainers zeer belangrijk, zodat we bekijken of veranderingen in de toekomst noodzakelijk zijn.

Om een idee te geven hoe een jaarplanning / training schema eruit ziet zie onderstaande schema’s: